Gemeente Barneveld

Wie aan Barneveld denkt, denkt in de zomermaanden aan evenementen als buitenbeurs Naar Buiten en de internationale Ballonfiƫsta, waar de hele regio voor naar het Veluwse dorp trekt. Breng in juli en augustus een bezoekje aan de Oud Veluwse Markten. Kijk binnen in het Veluws museum Nairac en ervaar waar het dorp groot door is geworden. De kip en het ei zijn uit het straatbeeld niet weg te denken. Geen wonder dat het Nederlands Pluimveemuseum al jaren een publiekstrekker is. Sinds juni 2009 heeft Barneveld haar eigen Schaffelaartheater waar diverse nationale en internationale artiesten optreden.

Barneveld: hoog voorzieningenniveau

Gaat u voor activiteit en waterpret? Barneveld bezit grote sportvelden en diverse mooie zwembaden. Recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen ligt op vijftien minuten afstand van het dorpscentrum. Het is een plek waar jong en oud het hele jaar door graag vertoeft. Kinderen kunnen in Zeumeren hun hart ophalen in SchatEiland, het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland. Het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur biedt een leerzaam vermaak.

Zoekt u liever de natuur op? De historische bossen van Garderen en de landelijk bekende zandverstuivingen bij Kootwijk spreken tot de verbeelding. Het dorpse karakter is in elke dorp terug te vinden. Het voorzieningenniveau van Barneveld ligt heel hoog. De diversiteit aan basisscholen geven een mooie aansluiting op de drie protestants-christelijke middelbare scholen. Er worden voorbereidingen getroffen voor een openbare middelbare school.

Barneveld: goed bereikbaar

Barneveld staat bekend om het grote aantal zelfstandige ondernemers in het winkelcentrum. Grootwinkelbedrijven en de kleine winkeliers weten een mooie balans en een goed aanbod te creƫren. Gedurende het hele jaar houdt de winkeliersvereniging tal van inspirerende activiteiten. Grote industrieterreinen als Harselaar bieden volop werkgelegenheid. Recentelijk zijn de voorbereidingen afgerond voor de ontwikkeling van Harselaar-Zuid. Bedrijven en particulieren vestigen zich hier graag door de centrale ligging in Nederland. Het transferium bij Barneveld-Noord verbetert in de toekomst de bereikbaarheid met het openbaar vervoer, zowel vanuit Amersfoort als Apeldoorn. Daarnaast is het centraal gelegen Barneveld goed bereikbaar via de snelwegen A1 en A30.

Barneveld: dorp in ontwikkeling

Barneveld heeft een toekomstvisie om ondernemersschap te stimuleren. In de komende jaren wordt op Harselaar Centraal het Columbiz Park gerealiseerd: een luxe kantorenpark met zakenhotel. Aan de andere kant van het dorp start binnenkort de bouw van de Midden Nederland hallen. Dit moderne complex gaat dienst doen als evenementencentrum en als podium voor grootschalige muziek- en sportevenementen.

Barneveld is en blijft volop in beweging!

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen